Over Ons

In dit gedeelte vindt u algemene informatie en informatie over  opleiding en bestuur

Nieuwsgierig geworden? Iedere vrijdagavond is er een vrijblijvend kennismaking uurtje van 19:00 tot 20:00 uur. 

De handboogsport is een sport waar concentratie, spierbeheersing, techniek en conditie bij nodig zijn. Maar het is ook een sport die voor iedereen geschikt is, ongeacht de leeftijd en/of handicap. Er is voor iedereen wel een handboogdiscipline!

De schutters bij de Lingeboog variëren in leeftijd van 11 tot 70 jaar en bestaat uit jongens, meisjes, dames en heren. De afstanden waarover geschoten wordt varieert van 10 meter, voor de jongste schutters, tot 70 meter voor de ervaren schutter.

Bij de Lingeboog wordt er met diverse type bogen geschoten zoals: traditioneel, de houten boog met houten pijlen, de Olympische recurveboog en de compoudboog. In de wintermaanden wordt er voornamelijk indoor geschoten over een afstand van 10, 18 of 25 meter. Zodra het weer het toelaat gaan we ook weer outdoor schieten over een afstand van 25 meter en meer. Ook worden er 3D handboogdoelen geplaatst om te trainen voor 3D wedstrijden.

Om kennis te maken met het handboogschieten zijn er geen grote investeringen nodig, omdat de aspirant-leden de eerste 2 maanden gratis gebruik kunnen maken van clubbogen, pijlen en beschermingsmateriaal.